Info en Nieuws

inmemoriam.be als laatste virtuele rustplaats

Inmemoriam is gegroeid uit een professioneel platform dat begrafenisondernemers gebruiken om overlijdensberichten op te maken en te verspreiden.

“De aankondigingen die in kranten en op andere media verschijnen, worden vervolgens automatisch en op een overzichtelijke manier gepresenteerd op Inmemoriam”, legt accountmanager Christel Raps uit.

“De bezoekers vinden er niet alleen alle actuele berichten, maar ook de berichten die enkele jaren geleden werden geplaatst. Het is zelfs mogelijk om een selectie te maken en dan dagelijks, per e-mail, een lijstje te ontvangen met de berichten die aan je criteria voldoen. Zo kan je bijvoorbeeld op de hoogte blijven van alle overlijdens in jouw gemeente."

christel raps

Christel Raps, accountmanager van inmemoriam.be

Virtueel kaarsje branden

Wie klikt op de basisgegevens van de overledene die hij zoekt, krijgt - indien beschikbaar - meteen het volledige overlijdensbericht te zien. “Er zijn diverse mogelijkheden om een blijk van medeleven naar de nabestaanden te verzenden”, zegt Evy Nulens, product owner van inmemoriam.be.

“Zo kan je een digitaal bloemetje plaatsen met enkele woorden van troost, de familie condoleren met een tekstbericht, of – coronaproof - een virtueel kaarsje laten branden. Al deze reacties worden na een maand verzameld in een mooi overzicht voor de nabestaanden.”

Delen op Facebook

De overlijdensberichten op inmemoriam.be kunnen door alle bezoekers eenvoudig worden gedeeld. “Het is mogelijk om de berichten via e-mail naar iemand anders te versturen of het bericht op je eigen sociale mediakanalen te verspreiden”, aldus Christel Raps.

“Zo kan het nieuws op een professionele en serene manier kenbaar worden gemaakt.” Inmemoriam heeft sinds kort ook een eigen Facebookpagina. “Hier zetten we geen overlijdensberichten op, maar wel nieuws en informatie rond overlijden en rouwen”, vult Evy Nulens aan.

Voor altijd online

Tenzij de nabestaanden er anders over beslissen, blijft de vermelding op Inmemoriam voor altijd op de website staan. “Op die manier vormen het overlijdensbericht en de reacties een soort laatste, virtuele rustplaats, waar op elk moment van de dag en vanuit elke uithoek ter wereld, een bezoek kan worden gebracht”, zegt Christel Raps.

“We merken bijvoorbeeld dat een jaar na het overlijden de berichten nog eens worden gedeeld en er nieuwe reacties ter nagedachtenis verschijnen. Zo wordt de herinnering aan de dierbaren levend gehouden.”

*****

Lees dit artikel en nog veel meer in onze Allerheiligen bijlage bij Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad vanaf 29 oktober.

Wil je zelf online van je laten horen en je steun betuigen? Ga dan op zoek naar de overledene in onze rouwberichten en steek de familie een hart onder de riem.

Herdenk online