Walter Leuridan

78 Ans

Date de naissance Elverdinge

Date de décès 02/09/2013 Gent

Walter Leuridan
Drongen

    Avis de décès

    (1)
    • Walter Leuridan
      Source
      • De Standaard
      • Het Nieuwsblad

    Condoléances

    1. Jean Pierre Van Goethem

      Toevallig zie ik nu dat Walter er niet meer is. Ik heb hem in de jaren 70 -80 als een goede klant. Walter was altijd begaan met tecnologie die de school ten goede kwam. Ik heb hem meerdere keren meegenomen naar beurzen in Parijs, Hannover, Amsterdam etc,, Dagen die we Bourgondisch gezellig afsloten.

    2. Eric De Meyer

      Ik ben oud-leerling van het Sint-Amandusinstituut, Ik heb er 12 jaar school gelopen..Ik herinner me de dagelijkse inzet van de leraars en in het bijzonder de gedrevenheid van de toen nog talrijke broeders leraars, perfecte en directeur. Met name Walter ..rustig, vriendelijk en steeds bereikbaar.

    3. Robrecht Peeters

      Toen u in 1962 als leraar Nederlands/Engels aan het O.L.Vrouwinstituut te Laken aan de slag ging herinnerde ik mij u eerste woorden dat ipv het gebruikelijke handboek het Living English zou worden en het prompt voor iedereen in Londen bestelde.En hoe u in de poësis de klas mobiliseerde om de laatste hand te leggen aan uw dissertatie over Wordsworth oeuvre dat u diende te doorploegen terwijl romanisten al eens dit van een of andere obscure Waalse onderwijzer.U ging er prat op dat zelfs de Leuvense prof linguïstiek uw West-Vlaamse afkomst niet kon onderscheiden. En dat u als titularis in de retorica ons naar Londen loodste ipv het gebruikelijke Rome.Het was vooral deze wat ietwat rebelse, non-conformistische trek, de moed conventies te durven doorbreken en natuurlijk uw professionalisme en gedrevenheid dat ik apprecieerde. Het waren andere tijden en andere mensen.
      Ade Broeder Hendrik.

    4. senior consultants

      Met ontstentenis las ik dat Walter hier niet meer is............Had een speciale hechte band met hem, trakteerde mij op zijn beste whisky's die verdomd goed weggemoffeld waren voor de niet "insiders" Gaf wat Marketing les voor de laatste jaren samen met Prof Pameleire.......we vormen een team en heb Walter menigmaal meegenomen naar Brussel om er eens lekker de benen onder de tafel te steken, hij was een echte bourgonier gespekt met veel humor, hij laat voor mij een leegte na......wens zijn familie nog het allerbeste toe, het spoor dat hij nagelaten heeft is er eentje om U tegen te zeggen.
      Vaarwel beste vriend en zwaai mij maar eens terug ok?!

    5. Familie DEWEERDT

      We worden niet herinnert door wat ze zeggen; we worden enkel herinnert door wat we doen.
      Br.Leuridan zei inderdaad niet veel maar deed zo veel goeds voor onze school.
      Vaarwel mijn vriend, we zien elkaar terug !

      Philippe Deweerdt
      Yvan Deweerdt
      Talou Deweerdt
      Monique Lefèbvre

    6. Danneels Ludo

      Beste familie van Walter Leuridan,
      Hierbij willen wij onze Christelijke deelneming betuigen bij het overlijden van uw familielid.Wegens werkomstandigheden met verblijf deze week in het buitenland kunnen wij niet aanwezig zijn op de uitvaart vrijdag . Wij houden aan Walter mooie herinneringen over van toen we samen kwamen in Beveren met de familie Desmedt.

    7. frank

      Als oud leerling van het St. Amandus heb ik goede herinneringen aan Br. Walter.Hij was een correct,maar joviale man .Mijn innige deelneming

    8. Luk Vermeulen

      Met dankbare herinnering aan een collega directeur. Zijn onderwijsmanagement was inspirerend, zijn gedrevenheid kenmerkend.

    9. Daan

      Beste Walter,
      Wij kwamen als vreemden onze tenten opslaan op de campus van het Sint-Amandusinstituut en we werden er hartelijk ontvangen door jou. De daaropvolgende jaren kwam je af en toe een praatje maken. We apprecieerden jouw goedlachsheid en spontaniteit heel erg. Het is jammer dat je nu reeds moet gaan.
      Bedankt dat we jou mochten leren kennen.

    10. Luc Claeys

      Christelijke deelneming aan de familie, aan de vrienden van Br. Walter Leuridan, directeur van de school toen ik er oud-leerling en studiemeester-opvoeder was.