Lei Clijsters

52 Jaar

Geboren Opitter

Overleden 04/01/2009 Gruitrode

Lei Clijsters

    Rouwberichten

    (2)
    • Leo (Lei) Clijsters was een Belgische voetballer en voetbaltrainer.

      Clijsters startte zijn carrière bij Opitter FC in Opitter. Daarna speelde hij o.a. bij Club Brugge, SK Tongeren, Patro Eisden, Thor Waterschei, KV Mechelen en Club Luik. In zijn KV Mechelen-periode, waar hij tevens aanvoerder was, was hij als verdediger ook een vaste waarde in de nationale ploeg van België en won hij in 1988 de Gouden Schoen.

      Hij heeft de WK's van 1986 in Mexico en van 1990 in Italië meegemaakt. Nadien heeft hij enkele jaren als trainer gewerkt bij Patro Eisden, AA Gent, SK Lommel, KV Mechelen en Diest.

      Ook bekend zijn zijn dochters Kim Clijsters en Elke Clijsters. Tijdens de succesvolle tenniscarrière van zijn dochter Kim hield hij zich vooral op de achtergrond. Nadat ze was gestopt met tennissen, pakte Clijsters de draad als trainer weer op bij KSK Tongeren.

      Op 11 januari 2008 werd gemeld dat Clijsters ongeneeslijk ziek is, later besloot hij niet langer tegen de vergevorderde kanker te vechten en de chemo-behandeling stop te zetten. Begin juni 2008 verscheen hij nog in het openbaar met zijn toen pas getrouwde dochter Elke, haar man Jelle Van Damme, dochter Kim en man Brian Lynch ter gelegenheid van het huwelijk van Elke met Jelle.

      Lei Clijsters overleed begin 2009 op tweeënvijftigjarige leeftijd aan de gevolgen van een uitgezaaide huidkanker die zijn longen had aangetast. Hij werd op 6 januari 2009 in intieme kring te Hasselt gecremeerd.

    Rouwregister

    1. Van Berghen Rene plaatste een bloem
    2. Kris plaatste een bloem
    3. Mirella Talloru plaatste een bloem

      Mijn oprechte deelneming!

    4. Mirella Talloru plaatste een bloem
    5. Lei & Marleen Van Mieghem-Bielen plaatste een bloem
    6. M C plaatste een bloem
    7. Nico plaatste een bloem
    8. ellen plaatste een bloem
    9. karin plaatste een bloem

      we zien je aanwezigheid nog iedere dag in voor ons zo herkenbare kleine dingen!
      We missen je , maar weten dat je er steeds voor ons bent!

    10. ik mis je nog elke dag !!! plaatste een bloem