Ignace DE KESEL

80 Jaar

Geboren Nieuwkerken-Waas

Overleden 16/11/2013 Gent

Ignace DE KESEL

    Rouwberichten

    (1)
    • Ignace DE KESEL
      Bron
      • De Standaard
      • Het Nieuwsblad

    Rouwregister

    1. Bruno De Block

      Als ik de verhalen lees dan komen er heel wat herinneringen naar boven samen met Paul de Jonghe was hij het allerbeste wat een leerling kon overkomen, ..termen als 'kleine man' of bezoek aan zijn appartement op de bovenets verdieping van de school....wat een momenten ! We gaan U nooit vergeten !

    2. Vincent Schouppe

      Geen enkele leraar heeft me meer beinvloed. Doen denken.Eigenzinnig, extreem belezen in een pre-internet tijd,verteller, verdediger van de geplaagden.In volle schoolmis,in de punkjaren van'80, zeggen dat Pinksteren dood was,dat het nu "Punksteren"was.top. Je bent de enige leraar die ik nooit vergat.

    3. dimitri huyghebaert

      Het is al jaren dat ik trachtte z'n adres te vinden, mailtjes gestuurd naar mijn ex-school maar nooit geen terugkreeg. Dhr De Kesel is veruit de persoon die mij in mijn gehele opleiding het meest beïnvloed heeft en ik herinner mij hem als een uitermate warme persoon met een filosofie die mij nog steeds bijblijft. Ik herinner mij nog dat hij mij Simon noemde naar Simon Vinkenoog. Ik kan mij zelfs nog levendig de tabak herinneren die hij in z'n pijp stopte, de retraite die hij op vraag v sommigen georganiseerd had in het 6de jaar moderne talen. Spijtig genoeg heb ik de kans niet meer om hem te zeggen hoe belangrijk en bepalend hij is geweest in mijn verdere leven. Rust in vrede en deelneming aan de famillie

    4. Koen Nijs

      Ignace De Kesel is bij de Jezuïeten in Antwerpen naar school gegaan. Eens Jezuïet, altijd Jezuïet.

    5. J-P Baeyens

      Als oud-leerling van Dhr. De Kesel, zal ik mij hem altijd herinneringen als één van de personen -zoniet DE persoon- welke intellectueel de grootste indruk op mij heeft gemaakt. Hij bezat niet alleen een encyclopedische kennis wat de geschiedenis in al zijn facetten betreft, hij kon ook de fundamentele verbanden zien tussen deze gebeurtenissen en de context waarin die plaatsvonden of konden plaatsvinden.

      Datzelfde gold trouwens ook voor de moderne tijd, al bekeek hij die vol interesse maar soms ook laconiek.

      Zijn overlijden betekent inderdaad afscheid nemen van een bijzonder intellectueel en zeer eminent persoon.

      Ik bied de familie hierbij dan ook -enigszins laattijdig- mijn diepste blijken van sympathie en medeleven aan.



    6. Mgr Karel Kasteel

      Van ganser hart mijn deelname bij het heengaan van een speciale confrater na zestig jaar bijzondere vriendschap begonnen in Leuven. Moge hij rusten in vrede.

    7. Geert Meuleman

      De herinnering zal altijd blijven aan een eigenzinnig maar schitterend leraar die met beide voeten in de realiteit stond.
      Geert Meuleman - St Joris 1984-1986

    8. Kesteloot Kris

      Moge het geloof dat het leven niet eindigt bij de dood, maar steeds begint bij het sterven voor u een troost zijn. Het is deze overtuiging die Ignace steeds heeft bezield in zijn dienst aan de Kerk en aan de mensen.

    9. Jon Goubin

      De goede herinnering blijft aan een inspirerende vriend.

    10. OPHOFF André

      Mijn Christelijk deelneming aan de familie van Ignace.
      Ik had gehoopt hem morgen, als oud medestudent, te mogen ontmoeten op ons diamanten jubileum van het OLV College te Antwerpen.
      OPHOFF André